keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Vesille!

Varmasti todella monen mielestä paras toukokuu ikinä ja meillä on vene ollut koko kuun talvisäilytysalueella maissa! No ei se haittaa, perinteisesti olemme päässeet purjehtimaan vasta kesäkuun loppupuolella ja heinäkuussa.

Veneen keväthuollot alkoivat valmistua toukokuun loppupuolella ja niinpä koitin saada veteen laskua heti kuun vaihteeseen. Hyvällä tuurilla nosturiauto saatiin 2.6. klo 10:00 Niemen satamaan ja siitä tunti eteenpäin Suvituuli olikin jo Vesijärvessä ja masto pystyssä! Kiitos reippaan apumiehen ja todella kätevän nosturikuskin!

Melkoista jännitystä aiheutti ne rungon kohdat joihin olin kevään aikana laminoinut uutta materiaalia. Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi ja remontoiduista kohdista ei tihkunut vettä sisään.

Helteinen lauantai päivä kului nopeasti Niemen sataman vieraslaiturissa rikiä trimmatessa ja aina välillä virvokkeita nauttien uudessa satamaravintolassa. Testipurjehdus Niemestä Teivaan satamaan aiheutti melkoisia onnistumisen fiiliksiä. GPS:n mukaan hetkellinen nopeus lähenteli kuutta solmua ja vene tuntui muutenkin toimivan niinkuin pitikin. Testipurjehduksen lopulla huomasimme ettei rullalaite toimi oikein kunnolla, genuan nostin oli kietoutunut etustaagin ympärille ja rulla oli jumissa. Purje saatiin kuitenkin alas ja ongelma korjattua.

Teivaansatamassa huuhdeltiin tankit ja iltapäivän ollessa jo pitkällä saatiin Suvituuli omaan laituripaikkaan Myllysaaressa.

Joko oma veneesi on vedessä?

Miehistö innokkaana lähtöön
Testipurjehdus helteisenä kesäpäivänä
Rullalaitteen kanssa ilmeni joitain ongelmia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti