sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Peräsinpinnan lakkaus

Peräsimen kosteus häiriöiden remontointi alkoi jo syksyllä kun irroitin peräsimen veneestä. Raahasin lavan autotalliin ja jätin sinne kuivumaan. Veneen noston yhteudessä kun huomasin, että peräsimestä tihkuu vettä. Siitä riemastuneena painoinkin puukolla reijän peräsimen alareunaan ja sieltä liritteli muutaman litran verran vettä. Johtopäätöksenä tästä arvelin vesilinjan yläpuoleisen lakan kuplimisen johtuvan vesivauriosta.
Pikkuhiljaa raappasin peräsimen puupuhtaaksi vanhoista lasikuiduista ja epämääräisestä täyteaineesta.

Siklillä ja hiomapaperilla aikansa jynssättyäni alkoi pinna olla puhdas vanhoista lakkauksista. Vaikka lakkaus ei ollut täysin tuhoutunut oli siihen jo ilmestynyt aika lailla halkeamia. Ajattelin että pinna on petsattava mahongin värisellä petsillä. Kuitenkin jätin petsauksen väliin ja ensimmäiseksi kerrokseksi puhtaalle puulle imeytin Hempelin Wood impreg kyllästettä.

Peräsinpinna hiottuna puhtaaksi
Le Tonkinois on melko hidasta kuivumaan. Kerrosten välillä pidin noin vuorokauden kuivattelutauon ennen uuden pinnan lakkausta. Välihionta vielä ennen neljättä eli viimeistä kerrosta. Täysin myrkyttömänä ja aika miedosti tuoksuvana lakkana, lakkaus oli mahdollista tehdä ihan sisätiloissa.
Valmiiksi lakattuna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti